Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 11 oktober 2011

Projekt: Halsband med flaggspel



Flaggspel består av trekantiga vimplar på rad. De syns kanske inte minst på amerikanska sajter där de används som festgirlander. Den enkla formen kan med fördel överföras till smycken. Exempelvis Jade Scott har gjort hängen på temat, se hennes Pennant Pendant Set. Men du kan också göra dina egna hängen av en mängd material som läder, metal, hartstäckt papper, lera, krympplast, akrylplast med mera.

Ett exempel på flaggspel i mässingsplåt hittar du hos Beaducation. Halsbandet inspirerade dem att sälja blanks i en passande triangelform, vilket gör att du slipper såga eller klippa ut formerna själv. Här är flaggorna dekorerade med stansade motiv.

Annars är det vanligare att använda sig av färglagda material, som speglar de riktiga flaggspelens utseende. Läder i olika färger är populärt -- inspirerat av ett halsband hos amerikanska Anthropologie. Se instruktionerna hos Mrs Priss, Shy Shirley och CraftyFolk. Hos For the love of Squishe finns ett alternativt sätt att montera vimplarna beskrivet.

Cut Out + Keep finns ett halsband som använder sig av tyg, som viks dubbelt. Denna teknik passar även bra för exempelvis papper. Se även Chewing Gum Wrapping Paper Bunting Necklace.

Vimplarna kan även göras i form av pärlor, som i projekten Tiny Bunting Beads (tyg) och Itty Bitty Bunting (polymerlera).

Om du inte vill använda vimplarna som hängen/berlocker/connectors eller pärlor, men gillar själva motivet så kan du göra dem i exempelvis papper och decoupaga eller gjuta fast dem på ett smycke. Ett exempel på det förra finner du i DIY Bangles dress up your wrist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails