Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 2 december 2011

Mönstertips: Smycken (och mer) av trådrullar


Gamla trådrullar av trä kan vara fina, men själva tråden kan vara skör efter så lång tid. Varför du inte utnyttja trådrullen i sin helhet istället för att bara sy med tråden? Har du svårt att hitta rullar av trä -- de flesta är ju av plast idag -- så finns det nytillverkade, tomma trärullar att köpa i vissa butiker som säljer hobbymaterial. Använd dem som de är eller surra fast tråd på dem.


Smycken
Trådrullar kan träs på tråd/smyckesvajer eller länkas precis som pärlor. De kan användas -- med eller utan tråden på -- i halsband, armband och örhängen.

På Wild Olive kan du hitta två olika halsbandsprojekt: Vintage Spool Necklace och Mini Spool Necklace with Kids. Ytterligare halsband hittar du på One Pearl Button och Cut Out + Keep. Ytterligare exempel på hur du kan använda pärlor i dina trådrulleshalsband hittar du här.

Exempel på örhängen -- dock utan steg-för-steginstruktioner -- hittar du på Cut Out + Keep.


Armband trädda med trådrullar hittar du här. Rullarna träs med två trådar från varsitt håll, men det går förstås att göra armband på samma sätt som halsband och trä dem på tråd som vanligt. Trådrullar i vanlig storlek kan upplevas som lite för stora och klumpiga som armband, men om du ändå vill göra armband hellre än halsband kan ett tips vara att använda de minispolar som nämns hos Wild Olive.

Hos Something Created Every Day kan du även se ett halsband som är trätt med undertrådsspolar istället för trådrullar. Inte rullar, men väl imiterade trådkartor används till halsband hos Mitzi Makes.



Julpynt, smyckesdisplayer och påtdockor


På amerikanska sajter är det inte ovanligt att se julgranspynt tillverkat av trådrullar. De kan kläs i med pärlsydda motiv -- se Bead Patterns för en mängd mönster -- eller dekoreras med fina papper, större pärlor etc som hos exempelvis Make Mine Beautiful. De kan också användas som gift tags.

Ytterligare ett smyckesrelaterat användningsområde är att använda dem som knoppar och spika upp på väggen eller en väggtavla så att man kan hänga smycken (eller annat) från dem. Instruktioner hittar du hos bl a Design Sponge. Du kan också fästa krokar i hålen för extra upphängningsmöjligheter, se Linying Design Blog.


Sist men inte minst kan du även använda trådrullarna för att göra en påtdocka, som du kan använda för att skapa bl a smycken . Läs mer om hur du gör i Påta med pärlor.



PS! För mer smycken med material från syskrinet, se Smycken med knappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails