Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 8 december 2011

Noterat: Ring tops

Artbeads har presenterat sitt senast tillskott inom smyckesdelar för ringtillverkning. Dessa ring tops liknar många av de ramberlocker, som används till epoxiharts (resin) och andra bildsmycken, men speciellt designade för fingerringar."Ringtopparna" finns i nio olika utföranden i antiksilverpläterad metall eller metalliserad plast med plats för smyckesstenar eller epoxi-/bildutsmyckningar.

Ring tops hittar du här. Exempel på hur du kan använda dem hittar du på Artbeads blogg.

Letar du efter något enklare? Förutom vanliga ringstommar med kant kan du köpa lösa kistfattningar/bezels i både oädel metall och sterling stilver i vissa butiker. Dessa är tänkta att lödas fast på en ringstomme, men om du föredrar något enklare metoder går det även att limma dem på samma sätt som ringtopparna.

Andra alternativ är att använda små (bild)berlocker, som du klipper eller sågar bort upphängningsöglan på. Passar bäst för metall som inte är pläterad då "ingreppet" blottar den underliggande metallen och skadar pläteringen. Du kan också leta bland knapparna i garn-, sy- och tygaffärer efter lämpliga modeller som du kan kapa hankarna på. Om du vill kunna limma fast smyckestenar, epoxi eller bilder så bör du använda knappar med platt ovansida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails