Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 27 januari 2012

Projekt: Smycken med shiborisidenband

Andromeda Ascending


Shibori är en typ av japansk batikmönstring, som bl a kan användas för att skapa lyxiga, veckade sidenband. Glennis Dolce, Shibori Girl Studio, gör just sådana band -- och har även flera projekt för dig som vill skapa smycken av banden. I hennes butik finner du dels tutorials och dels smyckeskit till färgstarka broscher och halsband. Hon har även gratis blom- och bladinstruktioner i videoformat, vilka du hittar här.

Gratisinstruktioner till ett halsband hittar du hos Sonoran Beads.

Det finns inga instruktioner till Wolf Silver Oaks vackra halsband ovan, men jag ville gärna använda bilden som inspiration då jag tycker den på ett fint sätt blandar sidenband och pärlor. Du kan läsa mer om halsbandet här.

Några fler inspirationsbilder kan du även finna i CQMagOnlines artikel här. (CQ = crazy quilt, toktäcken)


Fotnot: Sedan detta skrevs har intresset för shiboriband ökat stort, inte minst genom Sherry Serafinis armband. Fler projekt kan du nu finna hos bl. a. Art Bead Scene Blog, Beading Daily, Happyland, Livemaster.ruBead by Bead, Etsy och många flera.


Foto: Wolf Silver Oak, här använt i enlighet med CC BY-NC-SA 2.0

4 kommentarer:

  1. Tack för alla olika armbandstips.Behöver tillverka en snabb födelsedagspresent, funderade på ett halsband men är lite osäker på vilken längd som skulle passa bäst efter att mottagarens vikt drastiskt förändrats. Nu ska jag i stället göra några stycken armband i vackra färger, som kan kombineras på många olika sätt. Det ska bli riktigt roligt, både för mig och för mottagaren. Anna

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra att ni uppskattar projekttipsen!

    Anna: ett tips -- förutom armband som jag gissar blir mycket uppskattat -- vore i så fall kanske långa halsband/lariathalsband, som kan bäras på olika vis och därmed passar många personer. Nackdelen är kanske att många mest ser långa/flerradiga halsband som finsmycken så de kanske inte blir använda så ofta som vardagssmycken.


    Lästips:

    * Olika sätt att bära långa halsband

    * Rätt längd på lariathalsband -- plus projekttips (innehåller även tips på olika sätt att bära halsbanden)

    SvaraRadera
  3. Me encanta!!! muy original y el colorido es magnífico!!! un saludo

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails