Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 23 februari 2012

Inspiration: Pantones höst-/vinterfärger 2012



Eftersom Pantones färgtrendrapporter nämnts igen denna vecka apropå Margie Deebs senaste publikation så passar jag på att skriva några rader om höstrapporten, Pantone Fashion Color Report Fall 2012, som nyligen presenterades.

Höstens färger påminner om vårens, som du kunde läsa om i Årets färg 2012 (Pantones rapport finner du här), men pastellerna har blivit lite jordigare och de starka, klara nyanserna har även de blivit dovare och murrigare. Tangerine Tango forsätter dock att lysa oförändrad. Notera även den limegröna färgklicken Bright Chartreuse i nedre vänstra hörnet -- chartreuse som höstfärg kunde du läsa om här på bloggen i höstas.

Tips: Om du vill följa trenderna snarare än bara se färgrapporterna som en kul grej och ren färginspiration, missa inte heller att läsa texterna, som följer med rapporten. Smycken nämns sällan (accessoarer generellt hade liten plats i säsongens rapport), men däremot kläd-, hår- och make-upstilar som kan komma att bli stora.


Fler lästips 
Mer färgtrender och ledord för hösten 2012 finner du hos Swarovski Elements, Preciosa och Preciosa Ornela. När säsongen närmar sig kommer det även att finnas fler tips och inspiration från pärlbutiker och färgexperter i pärlvärlden.



Färger för herrmodet
Vanligtvis när färgtrenderna nämns på pärlbloggarna så är det underförstått att det är dammodet färgerna gäller. Oftast är det ju kläder och smycken för kvinnor som står i fokus för de flesta designers och pärlare. Men Pantone tar även fram färgtrenderna på herrsidan så för att inte diskriminera männen vill jag också lyfta fram herrfärgerna i höst. Männens färger finner du presenterade här.



Som synes är mycket detsamma som på damsidan, men de rosa och lila nyanserna har fått ge vika för mer maskulina Rhubarb (vinröd), Sea Fog (lilagrå) och Whitecap Grey (creme). I Pantones presentation kan du även få några tips på hur du kan kombinera färgerna, om än inte lika många exempel som på damsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails