Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 7 februari 2012

Övrigt: UFO -- låt någon annan ta över



Vad man kan ta sig till med UFO:n är något som tidigare kommit på tal i Vad betyder UFO -- och vad ska man göra med dem samt i Finish or Frog Along. Ett lite annorlunda angreppssätt har Hemslöjden kommit på inför jubileumsutställningen på Liljevalchs senare i år. Som en del av utställningen kommer det att finnas en verkstad fylld med just UFO:n, som besökarna kan arbeta vidare med. Så här beskrivs det hela:

Alla som slöjdar vet att det inte alltid blir som man har tänkt sig… man vet också att det misslyckade, fula, tråkiga, svåra eller vad det nu kan vara, går att rädda! Tänk vad skönt om det dessutom är någon annan som räddar det.

Till verkstan söker vi nu dessa för dig misslyckade och påbörjade föremål. Tänk vilka möjligheter det skapar, att låta någon annan ta vid där arbetet gick över styr, så att man själv kan börja på något nytt och roligt istället! Och vad praktiskt för den som vill testa lite att få börja på något redan påbörjat, att bara kunna köra utan startsträcka.

Kanske har du något påbörjat slöjdrelaterat projekt som du vill skicka in, men idén skulle också kunna lånas av t ex ren pärlträffs-, swap- eller blog hop-grupper som kan byta UFO:n med varandra. Om du sitter fast och tipsen i ovan nämnda länkar inte hjälper så kanske ett UFO-utbyte kan vara roligare än att helt skrota projektet. Dessutom en utmaning eftersom det UFO du får i gengäld är påbörjat av någon som kanske har en annan stil och/eller smak än vad du har. Det behöver ju inte heller var just en swap: UFO:t kan ges bort utan krav på att få något tillbaka, vilket är Hemslöjdens idé här.


Du kan läsa mer om slöjdprojektet på bl a Zickermans Värld och 365 saker du kan slöjda. För relaterade texter, se även Ha kul med pärlbyten, Grupprojekt -- gemenskap, pedagogik och välgörenhet, Bead along -- pärla tillsammans var för sig samt Tips för pärlpartyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails