Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 26 mars 2012

Övrigt: The Messy Workshop Tour

Våra pärlhörnor, arbetsbord/-bänkar och arbetsplatser är ett ofta återkommande ämne bland smyckestillverkare och pärlare. Inte minst de olika stadier av kreativt kaos de många gånger befinner sig i. Denna helg var temat uppe bl a på både Art Bead Scene Blog (inte för första gången) och B'Sues blogg Jewelry Making Outside the Box. Det brukar även vara ett tema som dyker upp då och då på pärlforumen.

Men idag ville jag fokusera på B'Sue. Hennes idé är en blog tour/blog hop party på temat röriga arbetsvrår. Vi kan inte alla ha de där tjusiga vindsvåningarna eller renoverade stugorna, som visas upp i de glossiga tidskrifterna (se fotnot nedan). Allt som oftast är arbetsplatsen imperfekt, dels i vad man har att tillgå (en hörna i sovrummet, en tillfällig plats vid köksbordet, ett mörkt och fuktigt källarutrymme) och dels i hur fint det ser ut -- för handen på hjärtat: hur många har det välstädat och organiserat?

För att delta i detta bloggparty måste du ha en blogg och vara beredd att visa upp bilder av just din arbetsvrå den 27 april. Det kommer även att delas ut hemliga priser till två deltagare. Vill du vara med måste du meddela detta senast 23 april. Läs allt om partyt och hur du gör för att delta här.

 *

Fotnot 1: Visste du att i USA finns det flera tidskrifter på temat kreativa personers arbetsplatser: Studios (Interweave) och Where Women Create (Stampington) presenterar inte bara personerna utan även de arbetsrum där de skapar. Många gånger dock kanske mer dröm än något verkligt realistiskt för de flesta utövare av konst, hobby och pyssel.


Fotnot 2: Den som är nyfiken på hur mitt och syrran gemensamma "pärlrum" ser ut -- eller åtminstone såg ut i början av 2010 -- kan hitta några små bilder i min andra blogg. (Det bör sägas att jag ofta sitter i sängen och pärlar så en del av röran har flyttat dit istället.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails