Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 9 mars 2012

Projekt: Blomsterbollar

Palla arancio


Med våren på ingång kan det kanske passa med några blomprojekt. Temat för dagen är därför blombollar.

Det vanligaste sättet att göra bollar eller kluster av blompärlor är att trä blommorna på hattpinnar som sedan samlas på en gemensam hattpinne. Samma teknik som används för att göra pärlkluster. Instruktioner till detta -- med tydliga bilder -- finner du hos bl a Alia.

Lite mindre vanligt är att göra bollar i pärlsömnad. Det görs enklast genom att blompärlorna broderas fast på en pärlboll/pärlad pärla i efterhand. Instruktioner finns hos bl a Beadsmania. (På liknande vis skulle blommor även kunna broderas fast på t ex en filt-/ullpärla.) En variant av dessa bollar hittar du hos GingerLilies.

Även hana-amibollar (pärlade pärlor) kallas ibland för blombollar, inte minst när de sys med rispärlor, som framhäver blomformen. Hur du syr sådana kan du läsa mer om här.

Om du vill göra stora blombollar av den sort som används för dekoration, t ex hängande från taket, kan du använda dig av exempelvis lite större lättviktiga lucite-/akrylblommor, vilka fästs på en styrolitboll eller liknande. Använd knappnålar, hattpinnar eller lim. Följ instruktionerna för bollar som görs med pappersblommor, så som How to Make a Pomander Flower Ball.


Tips: För fler smyckes- och pärlprojekt med blomtema, se även Vårblomning där du hittar projekttips samt länkar till alla inlägg på bloggen på temat.


Foto: Luciano Caputo, använt i enlighet med CC BY-NC 2.0

1 kommentar:

  1. Hej! Tack för alla blomstertips. Jag vill i pärlor återskapa Faberges blommor som skapades åt den ryska tsarfamiljen.Min favorit är tsaritsans liljekonvaljkorg. Hittade ditt inlägg om liljekonvaljer. Hoppas att där finns något som hjälper mig att skapa den fulländade liljekonvaljen.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails