Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 8 mars 2012

Teknik: CRAW -- cubic right-angle weave




Cubic right angle weave, förkortat CRAW eller cubic RAW, är en pärlsömnadsteknik som verkar ha fångat många seedbeaders det senaste halvåret eller så. CRAW kan påminna om tubular right angle weave, men sys lite annorlunda och alltid en "ruta" bred.

Det finns flera gratisvideor för dig som vill lära dig tekniken. Beadwork magazine har en tutorial i två delar med Carol Huber Cypher (del 1 och del 2). Även Heather Collin har en video och kompletterande skrivna instruktioner, som du hittar här. Det är den videon som är inbäddad ovan. På Gwen Fishers blogg hittar du en animerad instruktionsvideo.

Skrivna instruktioner finner du -- förutom hos Heather Collin -- i bl a Victoriya Katamashvilis gratistutorial Beaded Letters, som visar både grunderna och hur du svänger.


CRAW kan smyckas (embellish) på olika vis, t ex med netting eller peyote. Det finns även varianter på tekniken så som twisted cubic right angle weave, vilket Gwen Fisher säljer instruktioner till -- läs mer om det i hennes blogg här -- och cubric triangle weave, som beskrivs på bl a Kreatív vagyok.


Mönster och projekt i CRAW hittar du bl a hos designers som Heather Collin och på Bead & Buttons hemsida. Flera av projekten fanns i  B&B: oktobernummer 2011. På NEDbeads blogg kan du också finna instruktioner och tips på ett CRAW-halsband med blandade pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails