Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 27 april 2012

Noterat: Nytt designhjälpmedel söker stöttning

Crowd funding kallas det när någon söker ekonomiskt stöd för att utveckla en projekt, idé eller event från allmänheten och ett sätt att hitta (mikro)finansiärer/donatorer är att gå genom Kickstarter. Där hittar du just nu bl a Ilene Baranowitz, som vill få hjälp att kunna masstillverka sin senaste uppfinning, the Bead-It-Up Loom.

Namnet till trots är det inte fråga om en pärlväv utan ett hjälpmedel/verktyg som gör att du kan tillverka smycken (från örhängen till trädda halsband) i upprättstående position. Verktyget håller upp ditt alster så att du slipper sitta böjd över det på ett bord -- samtidigt som det under arbetets gång ger en bättre bild av hur det faktiskt kommer att se ut när det bärs. Ett intressant koncept.

Vad finns det då för fördelar med att ekonomiskt stödja projektet? Det handlar inte om rena donationer, utan Kickstarter är upplagt så att den som stödjer ett projekt får någon form av bonus för det i förhållande till den givna summan. I detta fall erbjuder Ilene t ex en loom till den som ger minst 35 USD (25 USD + 10 USD för internationell frakt). Den som ger ännu mer får fler exemplar alternativt numrerade och signerade ex. Minsta summan som kan ges är 1 USD. Om projektet inte blir finansierat till 100 % före sista dagen så återbetalas alla summor till givarna.

Är du nyfiken på detta nya hjälpmedel eller funderar du på att ge pengar till projektet så hittar du all information här.

UPPDATERING: Ilene nådde inte sitt mål, men har startat en ny kampanj, som du finner här. Redskapet har också fått ett nytt namn för att inte misstolkas som en pärlväv: The Bead-It-Up Beading Station.

1 kommentar:

  1. Hej det här låter mycket intressant. Både produkten och sättet att financiera produktionen. Den finska filmen Iron Sky blev delvis finansierad på detta sätt. Jag har haft diskbråck både i ländryggen och nacken och skulle mycket gärna ha ett hjälpmedel som avlastar kroppen. Man behöver självklart inte ha skador för att få spänningar i muskulaturen av idogt pärlande.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails