Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 24 april 2012

Pärltillverkning: Fasetterade lerpärlor

carved polymer beads tutorial


Pärlor med oregelbundna facetter kan se både tuffa och "ruffiga" ut. Vill du skapa dina egna fasetterade pärlor i polymerlera så kan du hitta instruktioner till olika varianter hos Eugina Topina, Aesthetic Outburst (se bild ovan), Look What I Made, Delighted Momma, Dismount Creative, Craftionary och Hazel & Agnes.

Principen är den samma i alla instruktionerna -- med enda skillnaden att några föredrar att skära pärlorna före bakning och andra efter -- men stilarna skiljer sig åt. Eugina visar hur du gör en snygg borstad metallisk finish med mörka kanter. I den andra länken används enfärgad lera, som får en lätt strimmig yta av kniven, vilket påminner mer om (förkolnat trä) än metall eller sten. I tredje länken doppas pärlorna delvis i guldfärg. I fjärde länken är pärlorna obehandlade. I den femte blandas lite glitter in i lera. Den sjätte stryker pärlorna med glansig lack. I den sista länken, slutligen, doppas pärlorna helt i glitter. Några gör stora pärlor, som fokalpärlan hos Dismount Creative, och andra gör små pärlor, som på Craftionary. En teknik, många olika stilar!


Alla projekten är gjorda med polymerlera, men designen och stilen kan även passa att applicera på andra leror. Arbetar du inte med lera? Varför inte såga till t ex träpärlor på liknande vis?


Foto: Abby Hendrickson [via Flickr.com], använt i enlighet med CC BY-NC-ND 2.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails