Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 4 juni 2012

Månadens pärlmix: juni




Månadens pärlmix är en ganska klassisk färgkombination: rosa, grön och creme/elfenben. Nyanserna som valts här har alla en gnutta gult eller beige i sig, vilket ger en viss värme och en antik ton jämfört med om man skulle använda sig av klarare nyanser (tänk prinsesstårta med rosa och grön marsipan). Här ger en lysterfinish också lite extra glans åt flera av pärlorna. Opaka pärlor, vilket alla på bilden är, kan ibland kännas tråkiga och utan djup, men en ytfinish kan ge extra glans och/eller djup åt färgen.

I mixen ser du en tvåfärgad pärla. Flerfärgade pärlor kan vara ett bra sätt att knyta samman färgerna i en färgkombination, men de kan också fungera som utgångspunkt och inspiration när man ska blanda färger.

Tycker du att färgkombon är lite för traditionell eller om du bara vill ha lite mer jordiga färger så kan du göra som i den alternativa mixen nedan och byta ut de olivgrön pärlorna mot Opaque golden olivine luster. Eller oliv-/olivingröna pärlor med exempelvis stardust- eller picassofinish. Du kan också lägga till mer bruna nyanser -- i form av pärlor eller i form av smyckesdelar/smyckestråd -- för en jordigare, mindre "söt", färgkombo.


3 kommentarer:

  1. Den första mixen tilltalar mig inte alls. Den andra känns intressant.Så mycket en liten ändring kan göra. Jag skulle vilja klä i den klassiska eleganta färgen elfenben men alla försök slutar i att folk säger att jag ser blek ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är det tråkiga med färger ibland, att man inte alltid klär i de färger man tycker om...

      När det gäller paletterna är jag också böjd att hålla med dig: den andra blev bättre. Det bästa vore om de rosa pärlorna inte hade luster finish eller om de gröna pärlorna hade det. Då hade de två gift sig lite bättre (så går det när man är begränsad till sitt eget pärlförråd, men inte vill ge upp sina färgidéer).

      Radera
  2. Der är intressant att se vilka kombinationer du skapar utifrån de pärlor du har. Det är ju så man gör när man inte exakt följer ett visst mönsters färgsättning (inkl. ytbehandlingar!) eller köper nya pärlor för alla sina projekt. Det är roligt att leka Kajsa Warg.

    SvaraRadera

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails