Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 15 augusti 2012

Månadens pärlmix: Augusti (del 3)



Denna veckas mix håller fast vid två sommarfärger: grönt och blått. Faktum är att veckans mix är två variationer på temat eftersom det var svårt att välja vilken mix som skulle publiceras. Grunden är densamma: en enkel mix med en blå ton och en grön ton.

Ovan används en blå, som går åt grönt, och en grön, som går något åt blått. Nedan ser du en annan blågrön nyans, mintiga pacific opal, som mixas med två olika ljusblå opalfärger. (Notera att det är Preciosas pacific opal, som inte är exakt samma nyans som Swarovskis kristall med samma namn.)




Du kan också göra en analog färgkombination genom att lägga till nyanser som ligger mellan de blå och gröna nyanser du valt. Exempelvis turkos (kan vara grön eller blå), teal, petroleum/petrol, erinite, jade, mint, seafoam osv. Valet beror på vilka blå och gröna färger du utgår ifrån. Då får du inte samma kontrast mellan färgerna utan istället en varierad blågrön palett snarare än en blå och grön palett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails