Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 13 september 2012

Teknik: En fläta -- två resultat



En enkel trefläta är ofta användbar i smyckestillverkning. Flätor kan varieras genom att använda olika typer av material och olika typer at flätor samt genom att fläta in t ex pärlor på olika sätt, men även andra detaljer kan påverka hur flätan kommer att se ut. Här är ett intressant exempel på detta.

Om du flätar med platta material, t ex mockaband, så gör det stor skillnad om du håller banden platta eller viker in dem när du flätar in dem.  Bilder (och instruktioner) på detta finner du hos MaryJanes and Galoshes. Flätorna till vänster på bilden ovan är flätade på vanligt vis medan de till höger är gjorda med samma teknik, men där mockabanden viks in när de flätas.

Samma fläta, samma material -- men två olika resultat!


Foto: MaryJanes and Galoshes, använt i enlighet med CC BY-NC-ND 3.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails