Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

torsdag 11 oktober 2012

Teknik: "Poor woman's hydraulic press"


En hydralisk press är ett manuellt verktyg för att skapa tredimensionella former i metall. Detta verktyg kan vara mycket dyrt och tar en hel del plats, vilket gör att inte alla ädelsmeder och smyckestillverkare har möjlighet att anförskaffa en även om de kanske skulle vilka testa tekniken. För de som vill pressa metall så har dock Objects and Elements tips på hur du kan göra något liknande utan dyrare specialverktyg än en hammare och s k faux bone.

En första introduktion till tekniken finner du i blogginlägget Poor woman's hydraulic press.... Sedan utvecklas texten i och med instruktionerna som presenterades i inlägget How to use the poor woman's hydraulic press.

Detta kan jämföras med  Mönstra metall och lera med Cuttlebug eller Sizzix där ett scrapbookingverktyg blir ett betydligt billigare alternativ till en vals (eng. rolling mill), som används för att skapa reliefmönster i metall. Liksom ovan har det sina begränsningar, men är en smart idé för den som arbetar med en mindre budget. Se även Överför mönster på metall utan vals.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails