Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 16 januari 2013

Teknik: Olga Arsentievas "curly bead jewelry"


Om du gillar seedbeading så är det inte otroligt att du sett något av vitryska pärlaren Olga Arsentievas verk det senaste året. I många halsband använder sig Olga av en intressant teknik, som hon visar i en tutorial/bildsvit på sajten My Lovely Beads.

I princip kan det beskrivas som pärlsömnad -- främst peyote, men även brick och fri sömsätt kan användas -- runt en stomme/mall som skärs ut ur transparent plast. Tekniken skiljer sig från många andra typer av pärlsömnad där man inte använder sig av stommar annat än undantagsvis (t ex i pärlade pärlor eller tredimensionella skulpturer).

1 kommentar:

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails