Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

tisdag 16 april 2013

Projekt: Pärlfyllda smycken





Pärlor kan träs på tråd, fästas på metalltråd, tryckas fast i mosaikmassa, smältas ihop -- ja, fogas samman och användas på en mängd olika vis. Ett enkelt sätt att använda pärlor är att helt enkelt hälla dem i en behållare av något slag. På det viset kan man skapa "pärlfyllda" smycken.

Det första man tänker på när man hör ordet pärlfyllda smycken är kanske halsbandshängen med miniflaskor, som den på bilden ovan. Instruktioner på hur du kan göra flaskhängen -- med pärlor eller annat innehåll -- finns hos bl a Lana Red, Know And Tell Crafts och Nunn Design.

I exemplen ovan används flaskor eller behållare, som kommer färdiga med kork. Du kan också göra din egna behållare från grunden, som i Tiny Treasure Pendant Tutorial från Tracy Bell.

Ytterligare en typ av behållare du kan använda är ihåliga pärlor, som t ex munblåsta glaspärlor. Hålen förseglar du med exempelvis pärlhattar på en hattpinne så pärlorna inte kan spilla ut. Jämför t ex med detta halsband.

Ett helt annat sätt att göra pärlfyllda smycken är att fylla transparenta slangar med pärlor för halsband, men kanske framför allt för armband. Instruktioner finner du bl a hos Inspirations & realisations och Crafty Kids 101. Samma teknik används för övrigt för att göra faux glass garnarmband och väskhandtag fyllda med allt från garn till pärlor.


Jämför även med Snöglobssmycken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails