Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 6 september 2013

Utställning: Magnificent Views? Landscapes in Jewellery




Tyska smyckesmuseet Schmuckmuseum Pforzheim öppnade i juli en ny utställning, som på engelska heter Magnificent Views? Landscapes in Jewellery. Utställningen, som kombineras med utställningen Landscapes, a Matter of Perspective, handlar om hur landskapet fann en plats i konsten i allmänhet och smyckeskonsten i synnerhet. Från att enbart ha skymtats i kanten eller använts som en dekorativ bakgrund så får landskapet en huvudroll under 1700- och 1800-talens romantiska strömningar. I utställningen visas detta i både historiska och samtida smycken.

Utställningen pågår till och med den 13 oktober. För dig som inte har möjlighet att se utställningen så finns utställningskatalogen, som är fylld med bilder och texter, att köpa här.

Mer information finner du på museets hemsida. En presentation av utställningen med bilder på några av de utställda smyckena finner du på Klimt02.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails