Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

onsdag 5 mars 2014

Teknik: Captured bead chain maille






Captured bead eller captive beads är namnet på kedjor där pärlor hålls fast inuti en kedja. Det finns chainmailvarianter där man trär pärlor på smyckesvajer genom en kedja, men de varianter du får tips på här idag handlar istället om varianter där pärlor hålls på plats av motringarna, som utgör kedjan, och inget annat. Som du kan förstå är därför storleken på motringar och pärlor väldigt viktig.

Det finns olika varianter av captive beads weaves och de kan även kombineras med andra typer av kedjor. Här följer ett par varianter, som du kan börja med. Ovan ser du en video från Beadaholique. Samma teknik, beskriven i ord och bild, hittar du hos Create Your Style och Irina's Cute Box. Irina visar även hur du kan göra matchande örhängen här.

En något annorlunda kedja med stora ringar, som ramar in pärlorna, hittar du hos Beadsisters. Notera speciellt det effektfulla användandet av färgade motringar som matchar eller accentuerar pärlornas färg.

För örhängen finns ytterligare varianter. En hittar du gratis här och om du är prenumerant på Art Jewelry magazine så har du tillgång till detta gratisprojekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails