Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 17 november 2014

Teknik: Lavasteneffekt på lera och lampworkglas





Få saker är så snygga som en riktigt rustik, gropfrätt yta på glas. I lampworkteknik åstadkoms den med hjälp av bikarbonat, något du kan läsa om hos Belvedere Beads (där fotot ovan kommer ifrån). Hon ger också tips på hur du kan använda vax för att göra pärlorna lenare om strukturen skulle bli allt för rå och hård.




Du kan också skapa liknande effekter på polymerlera genom att rulla dem i salt. Fin och grovt salt kommer att ge olika strukturer så experimentera gärna med olika typer av salt. Du kan också använda dig av socker på samma vis. Instruktioner kan du finna hos exempelvis Polymerclayweb och Olga Pruss (fotot).


Foto: Lucinda Storms/Belvedere Beads (övre) resp. Olga Pruss (nedre)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails