Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 8 december 2014

Nyhet: Årets färg 2015





Förra veckan kungjorde amerikanska färgtrendspanarna Pantone sitt val av årets färg 2015. Bland de färger som ingår i deras vårpalett, som du kan läsa mer om här, blev Marsala den utvalda.
"A naturally robust and earthy wine red" kallar Pantone färgen och motiverar valet med: "Marsala enriches our mind, body and soul, exuding confidence and stability. Marsala is a subtly seductive shade, one that draws us in to its embracing warmth."

Marsala beskrivs som en mycket mångsidig färg, som passar kläder, smycken och andra accessoarer, make-up, heminredning med mera. Det är en färg som funkar bra på både män och kvinnor och som smickrar många olika hudtoner. Färgen beskrivs som sofistikerat jordig, dramatisk och samtidigt jordnära. I matt framhävs dess naturnära karaktär medan den i glansiga versioner utstrålar glamour och lyx.

Mer om Marsala kan du läsa på Pantones dedikerade sida.

Om du vill ha idéer kring hur du kan kombinera årets färg med andra nyanser så finner du tips hos bl. a. Pantone här, Eva Maria Keiser och Rena Klingenberg.





Pantone är förstås inte de enda att utnämna en Årets färg, men andra företag som gör det är oftast färgtillverkare som har fokus på hemmet snarare än smycken och mode och som därför kanske inte är lika relevanta för denna blogg. Men de kan ju ändå vara roliga att känna till och kanske få lite färginspiration från. Sherwin-Williams och AkzoNobel har gått åt det orange hållet med Coral Reef (vänster) respektive Copper Orange (mitten) medan amerikanska Benjamin Moore satsar på Guilford green (höger).

Och så här ser de ut tillsammans med Marsala:



PS! För mer nya vårfärger: Swarovskis färger för våren 2015 kan du läsa om här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails