Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 12 december 2014

Teknik: Vattenetsad keramik






Det är inte ofta keramiktekniker dyker upp på bloggen. Keramik är ett fantastiskt material, men många av oss köper oftare färdiga pärlor och hängen än skapar själva i lera. Men det finns förstås samtidigt många som antingen arbetar med keramisk lera eller är sugna på att testa. Så därför blir dagens tips en kul teknik som passar keramisk lera.

Tillvägagångssättet för att "vattenetsa" keramik är enkel och påminner om andra sätt att etsa andra material: Ett mönster målas på ytan av torr obränd keramik med exempelvis schellack och sedan bearbetas ytan med en blöt svamp tills den otäckta leran "eroderar" bort. Sedan bränns och glaseras keramiken som vanligt.

Steg-för-steginstruktioner finner du exempelvis på bloggen Art Jewelry Elements.


Foto: Caroline Dewison (på Art Jewelry Elements)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails