Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

fredag 22 maj 2015

Inspiration: Smycken av kaffesump





Rosalie McMillan skapar smycken i ett annorlunda material: Çurface, ett kompositmaterial som tillverkas av kaffesump och återvunnen plast av ideella företaget Re-worked. Sumpen blandas med oljor och pressas sedan ihop till en hårt material, som kan användas till allt från möbler till smycken.  "Çurface has a beautiful surface quality and texture and has surprising strength and durability, with similar properties to a hardwood", berättar McMillan på sin hemsida.

Även i övigt är hennes smyckestillverkning miljömedveten: metallerna hon använder är valda utifrån hållbarhetsaspekten med återvunnet silver och ett påbörjat arbete att byta till fairtrade-guld. Förpackningar och andra pappermaterial är i möjligaste mån återvunna och elförsörjningen är grön.

Via.


Foto: Rosalie McMillan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails