Viktig information om bloggen

Denna blogg uppdateras inte längre. Jag har tyvärr inte längre möjlighet att svara på frågor. Jag säljer inte pärlor/smyckeskomponenter eller smycken.

måndag 19 september 2016

Projekt: Ringar av muttrar







Med en metallsvarv kan du enkelt förvandla en upphittad rostig mutter till en elegant herring, så som Patrick Adair visar ovan.

Har du inte sådan utrustning är det möjligt att göra något liknande med handverktyg, vilket du kan se i Andrew W:s video. Och tycker du att stål är för hårt att arbeta med så kan mässing vara en variant, vilket du kan se här.

Tips: Använder du dig av rostfritt stål kan du även ge ringen en värmepatina. Den kommer att nötas bort efter ett tag då ringen används, men kan vara en kul "finishing touch".


För helt andra sätt att använda muttrar i smycken, se Peyotearmband av muttrar, Braided hex nut bracelet och Mikroskruvar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frågor, tips, synpunkter eller kommentarer? Skriv gärna en rad här -- vill du hellre ta det privat hittar du min e-postadress under Kontakt (flikarna under bloggrubriken). Tänk på att frågor som ställs i kommentarerna besvaras här. Vill du ha svar via e-post är det bäst att istället maila direkt.

Tack för din kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts with Thumbnails